Knížky přečtené za léto

Ahoj,

léto máme v plném proudu, takže můžu přidávat knížky, které jsem v létě přečetla.

     První den a hned první knížka.. :)





     Druhý díl se severskými bohy. Příběh Magnuse pokračuje. Tentokrát je jeho úkolem najít Thorovo ztracené kladivo s božskou silou. Čte se jedním dechem. Mysím, že brzy přidám další přečtený díl. :)

448 stran.

2. Magnus Chase a Loď mrtvých - Bohové Ásgardu 3 - Rick Riordan

Třetí díl, ve kterém má Magnus, společně se svými přáteli, za úkol znovu uvěznit uprchlého boha Lokiho. Stejně výborná knížka, jako předchozí dvě. Prozatím mě čeká už jen 3.5. díl.. Ách jo.. :( 

408 stran.


3. Dopisy ztraceným -  Brigid Kemmerer

Tuhle knížku jsem si vybrala úplně na slepo. A po pravdě..moc jsem jí nevěřila.. Nezaujala mě ani přebalem, ani notifikací.. Ale stejně jsem jí dala šanci. Wow. Fakt výborná. Takové odlehčené čtení, vydržela mi asi 3 hodiny..příběh zajímavý, neokoukaný a moc poutavý.. 4,5* z 5*

344 stran.


4. Šelma - Andrew Mayne

Tahle knížka mě pronásledovala, kamkoliv jsem se hnula.. V knihkupectví mi na ni padl zrak.. Šla jsem do obchodu.. Zase. V jiném obchodě..opět. Nezaujala mě přebalem, spíše mě odradila zlatou nálepkou "Světový bestseler".. Nemám s tím nejlepší zkušenosti. Reklama jak trám, ale obsah je pro mě zklamáním. Ale Šelma ne. Dala jsem jí šanci a mile překvapila. Hlavní hrdina, vysokoškolský profesor se snaží přijít na kloub záhadnému úmrtí své bývalé studentky, které všichni považují za nešťastnou nehodu. 
4*
360 stran.


5. Hračkář - Andrew Mayne

Druhý díl série Naturalista. Volné pokračování Šelmy. Profesorovi se znovu podařilo odhalit řádění sériového vraha, kterému se své činy podařilo skrývat po desítky let. 
4*
296 stran.

6. Na lovu - Meagan Spooner

Joung Adult fantasy, založená na propojení dvou všem dobře známých příběhů - krásky a zvířete a ptáka ohniváka. Lehčí čtení s romantickou linkou. Nenadchne..neurazí.
3*

326 stran.


7. Clona - Samuel Bjørk
     Třetí díl mé oblíbené série s obtloustlým vyšetřovatelem Holgerem Munchem. Vyšetřovatelé opět řeší případ sériového vraha, jež si zdánlivě oběti vybírá zcela náhodně. Postupem času se ukazuje, že náhoda v tomto případě nehraje žádnou roli a vrah má vše pečlivě promyšlené. Výborné čtení. Fakt mám tohohle spisovatele ráda. Tentokrát mě trochu zklamal konec. Asi od 3/4 knížky se vědělo, kdo je vrah a usilovně se po něm pátralo. Pak najednou - střih. Tak ne, vrah je někdo jiný. Ahoj, byl sem to já. Zastřel mě. Vyřešeno na dvou stranách. Vážně zklamání. 
3,5*/5* -  ale to jen kvůli tomu konci.. Jinak si stále trvám na tom, že mě Samuel Bjørk baví. Ale co, zase byl konec opravdu neočekávanej. :)

368 stran.


8. Hra o trůny - George R. R. Martin
     První díl série Píseň ledu a ohně. Už sem tuhle knížku četla..asi před 6ti..7mi lety. Právě, když se začala vysílat první série Hry o trůny. A vrátila jsem se k ní teď znova - když seriál zkončil. Nebyla jsem úplně spokojená s koncem seriálu. Vadilo mi taky, že mezi posledními dvěma sériemi uběhly 2 roky. Takže když se začala vysílat poslední série, často se mi stávalo, že jsem absolutně netušila, kdo je kdo. Proto sem se rozhodla přečíst si celou sérii znova (když jsem ji četla původně, nebyly ještě vydané všechny díly, takže nevím, jak moc byl konec serálu podle knižní předlohy). Tak jsem zvědavá. Ale miluju to. Jen si vzpomínám, že když jsem sérii četla poprvé, často jsem se ztrácela. V knihách je takové množství postav, že čtu...a čtu..a pak si uvědomím, že vlastně ani nevím, o kom to čtu.. :D musím příště dávat asi větší pozor. Ale příběh krásnej. :)

4*/5*
800 stran.

9. Říše bouří - Sarah J. Maas
Pátý díl série Skleněný trůn. Asi tuhle spisovatelku miluju..knížky mají 500..600..700 stránek a pořád je mi to málo. Je to druhá série, kterou od ní čtu. A upřímně.. Nemůžu se rozhodnout, kterou zbožňuju víc. Ale Aelin Galanthyus si mě opravdu získala. Hned jdu na další díl. A v srpnu vychází další! Hurá!!:)

693 stran.
5*/5*


10. 40 dní pěšky do Jeruzaléma - Ladislav Zibura

Příběh o putování mladého cestovatele přes Turecko až do Izraele. Opravdu ve Vás vzbudí touhu sbalit si krosnu a vyrazit kdo ví kam. :)

288 stran.


11. Pěšky mezi budhisty a komunisty - Ladislav Zibura

Další výborný cestopis plný absurdních situací. Tentokrát cesta vede přes Nepál do Indie. Mívám občas trauma ze své angličtiny, bojím se, že mi moje jazykové schopnosti nevystačí ani při běžných situacích a někdo vyrazí jen s batohem na zádech do zemí, kde neumí anglicky téměř nikdo. :)

304 stran.


12. Dračí krev - Jenny Nowak
Moje oblíbená. ❤ Četla jsem ji několikrát. Kniha od české autorky o Drákulovi. Nebo spíše o Transylvánském knížeti Belovi, který se stal nemrtvým, bloudil staletími a znovu potkával a ztrácel svou lásku. Výborná sága.

13. Trůn pro mrtvého - Jenny Nowak
Pokračování Transylvánské ságy. Knížeti Vladovi odešla jeho láska Alexis, jeho blízcí stárnou, umírají a kolem knížete plynou roky, kterými prochází stále nezměněn.  Jediným světlem v jeho smutném a osamělém životě jeho praneteř Mihaila. Trvalé je však to, že o Transylvánii se stále pokouší cizí uchvatitelé.

413 stran.

Za léto přečteno: 12 knih, 5018 stran.


Objev léta:
Opět nezklamal Rick Riordan, který pro mě není nováčkem. Skvěle podaná severská mytologie, určena pro karegorii young-adult. Já ho prostě ráda čtu, i když se do té kategorie už neřadím.

A dále Jenny Nowak. To je prostě moje srdcovka. Můžu ji číst dokola a dokola.


Zklamání:

Zklamáním pro mě bylo Na lovu od Meagan Spooner. Pro 10-ti leté holky možná... Pro mě to byla rozhodne špatně zvolená knížka.


Znáte tyhle knížky? Četli jste některou z nich? Nebo mi nějakou Vaši doporučíte?

Pa Š. ❤

Komentáře

  1. Knížky od Sarah J. Maas patří mezi moje nejoblíbenější spisovatelky a závěr a série Throne of Glass byla skvělá. Sice jsem během čtení posledního dílu měla trochu smíšené pocity, ale konec byl nad moje očekávání:) Jsem zvědavá jaká bude série Crescent City :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jarní Wish List

Péče o vlasy

Londýn - první den v Londýně, doprava