Srpen v obrázcích

   Ahoj, vítejte u nového článku! 😊💕

  Srpen je pryč rychleji, než řekneš "srpen". Počasí u nás už má blíže k podzimu, než k létu, ale tohle období mám fakt ráda.. Když je venku chladno, prší a já nikam nemusím.. To je prostě ideální den.. 😅😆 

     A tak si užívám poslední dny prázdnin. Poslední dny, kdy pracuju ve škole a nemám tam děti. Sice člověk udělá hodně práce, ale je tam bez nich jaksi smutno.. Ale za pár dní je mám zpátky. Už se na ně těším.. Práce na malotřídce je úplně jiná, než na velké škole. Máme kolem 20ti dětí od první do páté třídy.. Takže všechny znáte.. O každém víte spoustu věcí.. Rádi vám všechno možné popovídají..a vy máte čas si je poslechnout.. Děti k vám mají úplně jiný vztah.. Vždycky mě moc potěší, když o prázdninách potkám nějakého mého školáka a už z dálky na mě volá "Ahoj, paní učitelko!!! " 🥰

     A teď už se pojďte podívat, jaký byl můj srpen. Ještě na jeho začátku jsem absolutně netušila, jaký bude.. Neměla jsem žádné plány.. Žádná očekávání.. A musím uznat.. Příjemně překvapil.. 💖

O prázdninách jsem začala dělat keramiku na Vánoce.. Zdá se, že je do Vánoc ještě daleko, ale čas rychle uteče a budou tu jarmarky.. Teda aspoň doufám - s Covidem..Na fotce je první člen mého vysněného velkého Betléma, na který jsem se chystala už několik let. Samozřejmě v procesu.. Ukážu Vám ho pak, až bude hotový.. 

Poslední dobou moje nejoblíbenější jídlo.. Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a nivou.. Mňam.. 

Sova pro kamarádku, která si otevřela krásnou pojízdnou kavárnu Sovi's Coffee.. 

A tady už je hotová.. Nakonec jsem ji předala o pár měsíců dříve, než bylo původně v plánu.. A vezla jsem ji s sebou nakonec do Skotska.. 

Většinu srpna jsem nakonec strávila na tomhle nádherném místě na severu Skotska.. ❤

Všude vřes.. Ten miluju.. 

Tak na tohle jsem vážně pyšná.. Váže se k tomu příběh. Mou mamku vychovávala její babička.. A mamka jí téměř 30let vařila kafe do babiččina oblíbeného starého hrnečku.. Ten se ale po letech rozbil a zůstal už jen ve vyprávění.. Takže několik let se namátkou koukám na internetu.. V různých starožitnostích.. A snažím se babiččin "slepičák" mamči sehnat.. A teď se mi to povedlo!!! Není sice úplně totožný, ale je to on!! Na původním hrnečku bylo víc slepiček..ale i tak.. Je to víc, než jsem vůbec doufala..Neváhala jsem a ihned jsem ho z Německa objednala.. Mamča nic netuší, tak ji překvapím na narozeniny.. ☺

Já jsem si ze Skotska přivezla hrneček.. Ať se mi líp vzpomíná.. 

Po příletu jsem vyrazila s přítelem a s kamarádem na pivo.. :) moc jsem si ten den užila.. 

Když jsem po příletu šla do školy, čekalo mě překvapení.. Jak jsem hlídala šneka zdál se mi nějaký divný. . A už asi vím proč.. 

. . Po příjezdu na nás v akvárku čekala pěkná dávka šnečích vajíček.. 🐌🥚🥚🥚 .. Nevím, co s nima budem dělat, pokud se fakt vylíhnou.. Asi každý žák dostane jednoho mazlíka domů.. 😂

Ve Skotsku jsem si toho moc nestihla koupit.. Na letišti jsem utratila poslední libry za nějaké dárky pro blízké...

➕ konečně přišel čas a já jsem si koupila mou vysněnou Idöle ❤ Šla jsem koupit kamarádce dárek na narozeniny do Fann parfumérie..a když jsem tam narazila na tuhle krásku v akci, neváhala jsem... Nakonec byla ještě za nižší cenu, než kdekoliv na internetu.. 

Nádhera.. Strašně mi připomíná mou lásku od Lancôme, kterou přestali vyrábět - Miracle So Magic! 

Po návratu z dovolené jsem šla s kolegyní z práce, co odešla na mateřskou, na kafíčko a ani jedna jsme neodolaly tomuhle borůvkovýmu kynutýmu knedlíku.. ❤ ale musím říct, že takovou dobrotu jsem pěkně dlouho neměla.. 

Ze Skotska jsem si dovezla samozřejmě magnetek.. Akorát jsem si nemohla vybrat, který si nechám, tak jsem si nechala oba dva.. Bodlák je jasnej.. Typické Skotsko.. A Highlandská kravička? Tak tu sem musela mít.. Absolutně jsem se tam do těch bobíků zamilovala.. Ty jsou tak nádherný.. 💕❤💕

Před nedávnem jsem si začala vozit z dovolených písek do skleniček.. (Jo, vím, že se to nemá.. Nemám ho moc, opravdu všude si beru jen hrstku..) 

Začala jsem si po dlouhé době zase skládat puzzle.. Doma jsme měli tyhle.. Sice se mi ten obrázek nelíbí, ale jde mi o ten proces.. Ráda je skládám.. Ale stejně si je nikam nevěším.. Moc se mi to jako dekorace doma nelíbí, tak je pak buď vezmu do školy, nebo je pošlu zase rozložené dál.. 



Poslední srpnový den jsem byla na výletu v Ostravě - Dolních Vítkovicích.. Povinnou výbavou byla přilba.. Aspoň mi šla k očím, když už nic.. 😂

Nebyl to tak úplně dobrovolný výlet.. Byla jsem vyslána paní ředitelkou na výlet pro ředitele, zástupce a zřizovatele.. A výlet sloužil k utužování vztahů a k předávání si informací.. Skvělý utužovací výlet, když jsem tam nakonec od nás byla jen sama.. 😁 ale aspoň jsem si to užila.. Teda aspoň většinou.. 

Humor mě přešel ve chvíli, kdy jsme se na 20 minut zasekli v proskleném výtahu asi ve 2/3 cesty..na fotce to nevypadá...ale byla to docela výška..Pan průvodce říkal, že řídící jednotka byla před pár dny vyřazena z provozu po zásahu bleskem.. Ale už se jim to stalo 3x..první skupinu před pár dny vyprošťovali hasiči.. Nás naštěstí zachránil technik, kterému se řídící jednotku podařilo resetovat a my tak dorazili až nahoru.. 

Ale výlet moc pěkný a zajímavý.. Vše mají pěkně připravené a prohlídka, si myslím, zaujme jak děti, tak dospělé. 

A k večeru jsem našla svou novou oblíbenou kavárnu.. Nachází se v Hranicích na Moravě.. Jmenuje se eRcaffé. 

Navštívila jsem ji s mamčou a se dvěma kamarádkama.. Kafe výborné.. Obsluha strašně milá a co mě teda nadchlo, byly zákusky.. 

No podívejte se sami.. Nádhera.. Já jsem si teda nedala (protože jsem ten den měla už dva zákusky ve škole na školení o bezpečnosti práce - hlavní je, udělat si to hezký.. 😂) .. Ale příště určitě vyzkouším.. Ta kavárna je prostě nádherná.. 

A tímto se s Vámi dnes už loučím.. ❤

Jaký srpen jste měly Vy? 

Pa Š. ❤

Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jarní Wish List

Péče o vlasy

Březen v obrázcích