Londýn - poslední den

       Neuvěřitelné, jak rychle naše tři dny v Londýně utekly. Tím, že pracuju ve škole se přes rok bohužel nikam moc nedostanu. Proto ráda využívám nějakého prodlouženého víkendu k výletu. Alespoň krátkému. Nicméně Londýn bych ráda zopakovala na trošku delší dobu. Hodně památek - těch nejznámějších jsem stihla.. Ale přece jen - k nasátí té správné anglické atmosféry bych ocenila více času. 

     Třetí den jsme si vyhradily jen na poznání centra Londýna. Naše první kroky vedly k Buckinghamskému paláci,  který je sídlem britského panovníka. V době, kdy jsem Londýn navštívila byl britským panovníkem již Karel, od smrti královny Alžběty uběhly přibližně dva měsíce. 

     Kolem Buckinghamského paláce jsme se příliš dlouho nezdržovaly, protože tam bylo strašně lidí a vyrazily jsem do přilehlého St. Jame's park, kde vás na 100% přijdou přivítat zvědavé londýnské veverky. Sotva jsem přišla, seběhlo několik zvědavců že stromů a přišlo se podívat, co jsem donesla dobrého.



     Ze St. Jame's parku jsme vyrazily pěšky k Westminsterskému opatství, kde jsem si na ulici daly oběd. Podívaly jsme se na Big Ben (ano, vím, že Big Ben se jmenuje pouze zvon - věž s hodinami je Elizabeth Tower).


     Odtud jsme metrem přejely blíže k Tower Bridge, prošly jsem se kolem Temže.. 

       V obchodech se suvenýry bylo vše s Alžbětou, corgim - což je oblíbené plemeno královny.. Medvídek Paddington a červené telefonní budky a dvoupatrové autobusy. Samozřejmě jsem nemohla vynechat nákup - jako správný turista.


     Čas strávený v Londýně jsem si moc užila a opravdu mě mrzelo, že už musím domů. Alespoň mi ale zůstalo hodně k prozkoumání při příští návštěvě. 

Tak snad brzy. 


Byli jste někdy v Londýně? Jak Vás tohle město oslovilo? 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jarní Wish List

Péče o vlasy

Skotsko - 2.část