Neobyčejná Česká republika - Velikonoční výstava v Přerově

     Pro někoho jsou Velikonoce nejvýznamnějším křesťanským svátkem, pro někoho svátky jara, které značí, že je dlouhá zima definitivně pryč. Pro mě je období před Velikonocemi časem, kdy se každoročně soustředím na chystání velikonoční výstavy ve Středisku volného času Atlas a BIOS v Přerově. Díky mé mamince, ktetá má pořádání obou výstav na starosti, tímto způsobem trávím každoročně čas nejen před Velikonoci, ale i před Vánoci.


     Na výstavě si můžete prohlédnout tradiční symboly Velikonoc, jako jsou pomlázky, pečení beránci, krásně zdobené perníky, mnoho druhů kraslic - od drobounkých křepelčích až po pštrosí, dále paličkované obrázky jarních motivů, či krásná práce keramiků z bližšího i vzdálenějšího okolí. 



    
    


    Součástí výstav je ukázka tradičních i netradiční rukodělných technik. Denně jsou předváděny dvě techniky - první dopoledne, druhá odpoledne. Předvádí se zde výroba kraslic malovaných voskem, vyškrabované kraslice, vizovické těsto a mnoho dalšího. 



     V době konání první části výstavy (koná se v SVČ Atlas) je možné zakoupit drobné výrobky. Kdo by měl zájem, musí si pospíšit, protože výstava není zaměřená na prodej, výrobků není mnoho a často se stane, že nejhezčí výrobky jsou rozprodané již dopoledne první den konání výstavy. 



     Informace o termínech výstav bývají k dispozici na internetových stránkách města Přerova. www.prerov.eu , na stránkách SVČ Atlas a BIOS www.svcatlas-bios.cz nebo na telefonním čísle 581 201 246.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jarní Wish List

Péče o vlasy

Březen v obrázcích